VI курс починається з цифрових технологій

Студенти VI-го курсу нашої 5-ї групи розпочали новий 2024-2025 навчальний рік по дисципліні «Соціальна медицина, громадське здоров’я»з модуля 3 «Організація та економіка охорони здоров’я».

Особливе задоволення студенти групи отримали від семінарського заняття 09 вересня 2024 року «Цифрові та інформаційно-комунікаційні технології в системі охорони здоров’я». Студенти мали змогу проявити свої вміння знаходити цікаву інформацію та обробляти її для презентацій і обговорення.

Теми для доповідей були досить різноманітними. Наприклад, «Телемедицина», «Штучний інтелект в медицині», «Чатботи та великі мовні моделі (LLM) в медицині», «Електронна система охорони здоровʼя» та ін. Ведучим семінару-дискусії був студент Несміян Владислав, який чітко організовував обговорення презентацій та доповідей, які студенти зробили на досить високому рівні.

В наш час медицина все більше йде в бік цифровізації, і тому ці теми стають все більш актуальними. Адже «Рамка цифрової компетентності працівника охорони здоров’я України» визначає сучасні вимоги до реалізації державної політики цифрової трансформації системи охорони здоров’я України.

Студенти також пройшли тестування на національній онлайн-платформі Дія Освіта і отримали сертифікат «Цифрограм для медичних працівників» і це лише наш початок роботи з цифровими технологіями.

Хочемо також подякувати співробітникам кафедри за надану можливість попрацювати з таким цікавим матеріалом та продемонструвати свої доповіді.

Студентка

Катерина РЕБЕДАЙЛО