Початок нового 2023-2024 навчального року

З 01.09.2023 р. розпочинається освітній процес у змішаному (очно-дистанційному) форматі.

Навчання здобувачів освіти усіх курсів і спеціальностей проводиться за затвердженими розкладами занять і календарно-тематичними планами з дисциплін проводиться з використанням освітнього порталу ДДМУ «Moodle», електронної пошти та Google Meet та інших засобів комунікації.

Всі календарно-тематичні плани лекцій, семінарських та практичних занять та посилання розташовані на відповідній сторінці кафедри сайту ДДМУ.

Дистанційний контакт з викладачем під час занять та відпрацювань можливий за нижченаведеними посиланнями. Для з’ясування додаткових питань з організації навчального процесу, консультацій, відпрацювань студент (староста) може звернутися до:


Лекція з предмету "Історія медицини" зі студентами 1-го курсу спеціальності "Медицина" проводить завідувачка кафедри, д.мед.н., проф. Крячкова Л.В.

Враження першокурсників від Історії медицини

Історія медицини – одна із провідних дисциплін, яка вивчається на 1 курсі. Вона ґрунтується на досвіді наших попередників та доносить до студентів-медиків, як уникнути тих чи інших помилок, спираючись на здобутті на протязі історії суспільства та навички.

На вступній лекції 01.09.2023 р., д.мед.н. професор Крячкова Л.В представила наближений до сучасного періоду розділ, перший за важливістю – «Історія медицини – виклики сучасності, значення для громадського здоров’я. Медицина і охорона здоров’я України та ДДМУ», де дуже чітко зазначила, для чого ми вивчаємо цей предмет і де та коли він може стати у нагоді.

Не можу не згадати й про винаходи сучасного людства та українських вчених, які дивують своїми масштабами та особливостями. Слід зазначити, що ця дисципліна охоплює та розповідає й про історію медицини нашої альма-матер, а саме: здобутки та досягнення кандидатів, доцентів та докторів медичних наук, які працювали в стінах ДДМУ.  

Чудова вступна лекція надихнула мене дедалі більше цікавитися та вивчати цю дисципліну, адже це неоціненний внесок у своє майбутнє. Із великою честю заохочую майбутніх студентів та студентів 1 курсу більше дізнаватися про нашу з вами медицину та робити грандіозні винаходи в галузі охорони здоров’я.

Студентка 7а групи 1-Б курсу Тетяна КОМАР

1 вересня 2023 року


Навчальні заняття з "Організації та економіки охорони здоров'я" з 01.09.23 зі студентами VI-Б 7 гр.  спеціальності "Медицина" проводить викладач Гриценко Л. А. та Сімон К.І.
Вітальне вступне слово оголосила завідувачка кафедри, д.мед.н., проф. Крячкова Л.В.:

Навчальні заняття з "Фармацевтичний менеджмент та маркетинг" з 05.09.23 зі студентами V 351 гр.  спеціальності "Фармація" проводить викладач кафедри Заславський Д.Д.